kuxtal

Hoi, Ik ben Amy!

Oprichter van praktijk Kuxtal Balance (uitgesproken Kuush’tal), en mijn missie is om jou te helpen jouw leven weer in balans te brengen. Dat is namelijk wat Kuxtal Balance betekent; “Kuxtal” betekent ‘ leven’ in het Maya.

Mijn achtergrond komt vanuit de Maya cultuur en daar leerde ik, vanaf mijn kindertijd, veel over de kracht van de natuur waardoor dit een grote passie voor mij werd. Mijn interesse lag vooral in het zelf-genezende vermogen van het lichaam met hulp van de natuur. Maar ondanks dit prachtige cadeau van verbintenis met de genezende krachten van de natuur, bracht ik mijn jeugd door in de meest gevaarlijke buurten van Los Angeles. Na mijn verhuizing naar Nederland ontdekte ik dat ik emotioneel en fysiek ongezond was en dat ik niet meer kon vluchten van alles wat pijn deed. Zo begon ik een 4 jarige opleiding als holistische massagetherapeut bij Holos Massageacademie te Utrecht.

Dit heeft me geholpen om thuis te komen en om andere te kunnen uitnodigen. Daarna heb ik alles mooi afgerond met een opleiding tot orthomoleculaire epi genetische therapeut.
Wat mij motiveert is verder te kijken dan alleen voeding, maar ook naar life-events en early-life trauma’s die eet- en voedselgedrag kunnen beïnvloeden. Met mijn aanvullende kennis van orthomoleculaire voeding kijkt ik ook naar vage klachten zoals vermoeidheid en slaappatronen en neem deze klachten zeer serieus. Ik ben gespecialiseerd in onder andere burn-out, spijsverterings- en energieklachten en hormonale disbalansen.

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Ik start met een intake gesprek waarin klachten die je ervaart worden besproken, hier kunnen ook emotionele klachten een rol spelen. Op basis van de orthomoleculaire geneeswijze kijk ik naar wanneer deze klachten zijn ontstaan en welke fysiologische systemen en biochemische processen hiermee te maken hebben. Hierna onderzoeken we samen welke tekorten jouw lichaam heeft en hoe we deze weer in balans kunnen brengen. Onderzoek kan via het bloed maar ook urine, hormonen en ontlasting.

Orthomoleculaire therapie is bruikbaar bij chronische aandoeningen als:

  • vermoeidheid
  • maag-, lever-, en darmklachten
  • gewrichtsklachten
  • allergie en intolerantie
  • concentratie- en slaapproblemen
  • diabetes 2, overgewicht
  • verminderde weerstand
  • psychische aandoeningen (angst, ADHD, depressie)

Wat doet een Holistische masasagetherapeut?

Als holistisch Massagetherapeut zie ik de mens als een uniek geheel van lichaam en geest. Een storing in die balans kan zich uiten in een ziekte of pijn wat vaak merkbaar is. Wat jij ervaart is niet iets vanzelfsprekends, maar een bron voor bewustzijn en energie. Met massagetherapie richt ik me op de signalen die jouw lichaam geeft. Mijn doel is niet om die signalen weg te nemen maar om ze juist ruimte en aandacht te geven. Ik begeleidt jou om contact met jezelf te maken.

Met de verschillende massagetechnieken creëer ik de kans voor je om je bewust te laten worden van wat jouw lichaam je vertelt. Het is een reis door jouw lichaam om jouw lichaam ’s taal te leren kennen. Het gaat om herkenning en voelen van wat er is.

Specialisaties:

burn-out en chronische vermoeidheid
Ik werk met verschillende behandelvormen of combinaties daarvan. Ik maak hierbij gebruik van mijn medische kennis en begeleid het individuele bewustwordingsproces. Kenmerkend voor mijn massages is mijn rustige en aandachtige aanraking.

Klassieke massage incl. triggerpoints
De klassieke massage is één van de oudste massagevormen en richt zich voornamelijk op de spieren. Er wordt gewerkt met verschillende technieken zoals strekkingen, knedingen en het uitoefenen van druk. Het richt zich op plaatselijke symptomen van de huid, spieren, bindweefsel, gewrichten, periost (beenvlies) en lymfevatstelsels. De massage beïnvloedt de spierspanning, bloedcirculatie en verbetert de stofwisseling van het lichaam.

Haptische massage
Deze massage komt voort uit de haptonomie en betekent ‘de wijze van het aanraken’.
Haptische massage leert je dichter bij je gevoel te komen om van daaruit beter keuzes te kunnen maken op welk vlak dan ook. Het helpt je een betere balans te vinden tussen denken en voelen wat leidt tot een beter functioneren op elk gebied.

Polariteitsmassage
Deze massage is gericht op de energie in en om ons lichaam. Energie wil graag vrij stromen, maar kan verstoord raken door onder andere woede, verdriet, schrik, angst, pijn en dit zorgt ervoor dat energie zich gaat vastzetten (geblokkeerd raakt). In deze massagevorm is de aandacht gericht op het ervaren van de energiestromen in je lichaam zoals bijvoorbeeld koude, warmte, pijn, tintelingen, afgeslotenheid, openheid of weerstand.

Voetreflex massage
Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. Bij deze massagevorm wordt de voet als spiegel van de volledige mens gezien. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de gevoelige zones ontstaat de mogelijkheid om bewust te worden van wat er speelt. Daarnaast heeft de behandeling invloed op de bloedsomloop, de lymfestroom en de meridianen (energiekanalen). Ze zet aan tot een verbeterde circulatie die een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

Bindweefselmassage
Bindweefselmassage gaat uit van het principe dat overal in het lichaam zenuwbanen zitten die hun uiteinden hebben in voeten, handen en oren. Deze uiteinden corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. De behandeling bestaat uit het losmaken van alle lagen van oppervlakkig naar diep. De massagehandelingen maakt het bindweefsel weer los. Met duim en vingers worden de “reflexzones” bewerkt om de doorbloeding te verbeteren, blokkades in het zenuwstelsel op te heffen, opgehoopte afvalstoffen af te voeren en het natuurlijke evenwicht weer te herstellen (homeostase).

cenzaa-logo
laviesage-2
lycon-wit-klein