Microblading met oude PMU?

 

In deze blog gaan we het hebben over microblading en oude wenkbrauwtatoeages. Een vraag die mij vaak wordt gesteld is: Is microblading mogelijk als ik al een wenkbrauwtatoeage heb? De waarheid is dat dat helaas niet altijd mogelijk is. Echter, niet alle hoop is daarmee verloren. In deze blog vertellen we je hier alles over!

 

  1. Als je overweegt naar ons te komen en je reeds permanente make-up hebt op je wenkbrauwen, stuur ons dan eerst foto’s van je wenkbrauwen!Wij zullen dan eerst de foto’s bekijken om te bepalen of we je wenkbrauwen kunnen behandelen met microblading. Maak 3 foto’s zonder make-up, zonder filter en het liefst bij natuurlijk daglicht. Een foto van voren en een van elke kant zodat we de staart van iedere wenkbrauw zien.
  2. Wij kunnen alleen een oude wenkbrauwtatoeage bedekken als het vorige werk zeer licht is en het pigment niet te diep in de huid is gezet.Als je wenkbrauwtatoeage donker is, zullen de haarstroken van microblading niet zichtbaar zijn en dat is zonde. Je kan het zo zien: Als je een wenkbrauw op papier tekent en je kleurt het in met een pen en vervolgens teken je met dezelfde pen haartjes, dan zou je de haartjes niet kunnen zien. Hetzelfde geldt dus voor microblading en een wenkbrauwtatoeage. Als er te veel pigmentdichtheid is of als de inkt te diep is geplaatst, kunnen we geen mooie, natuurlijke wenkbrauwen voor je creëren.
  3. Indien uit de foto’s blijkt dat het vorige werk te diep in de huid zit, dan is microblading niet mogelijk en wordt geadviseerd om het eerst weg te laten laseren alvorens microblading wordt geplaatst.

 

Ik hoop je middels deze blog duidelijk te hebben gemaakt wat je opties zijn als je al reeds permanente make up hebt op je wenkbrauwen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je mij altijd telefonisch dan wel via whatsapp bereiken op het nummer 06 42 03 03 97.

 

Groetjes Elly

Lulu’s Lab

Nancy Bakx

Hi ik ben Nancy, als ondernemer & Beauty Expert voer ik met ontzettend veel passie mijn vak uit! Ik vind het super gaaf om mijn kennis & ervaring met jullie te delen. Alles draait om een mooie huid! Ik kijk wel verder dan alleen de buitenkant, namelijk ook van binnenuit met voeding & suppletie. Dit vak raakt mij nog meer omdat het zo veelzijdig is, waarmee ik vele huidproblemen voor altijd kan oplossen. De kracht zit hem in de combinatie van behandelingen, voeding, suppletie en huidverzorging! Want wie wilt er nu niet een mooie huid én gezond en fit zijn tegelijk!

Tessa Looij