Een duidelijke uitleg over de achtergrond en werking van de Shiatsu behandelingen van onze Shiatsu therapeut Coralien.

Je kan medische problemen, zowel de lichamelijke als de psychische, bekijken vanuit de ‘klassieke’ Chinese medische leer en vanuit de ‘moderne’ westerse geneeskunde. Het mooiste is de combinatie van die twee.

En dat is precies wat de Namikoshi Shiatsu doet. Dit is een vorm van Shiatsu uit Japan, een zeer zachte vorm van acupressuur (drukpuntmassage).
Shiatsu betekent duimdruk in het Japans; ik druk dus vooral met mijn duimen op de drukpunten van je lichaam.

 

achtergrond en werking van de Shiatsu behandelingen van onze Shiatsu therapeut Coralien.
achtergrond en werking van de Shiatsu behandelingen van onze Shiatsu therapeut Coralien.

Deze vorm van Shiatsu is nog redelijk nieuw: bestaat pas ruim 100 jaar en de grondlegger hiervan is Tokujiro Namikoshi. Hier (https://www.demetamorphose.nl/namikoshi-shiatsu) lees je meer over de geschiedenis van deze familie.

Ik behandel mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten; veel mensen met chronische pijn en de bijbehorende vermoeidheid. Denk aan reumatische klachten, tenniselleboog, rugpijn, frozen shoulder, maar ook onbegrepen pijnen aan nek, schouders, heupen.

Zoals je waarschijnlijk ook weet, is er vaak een verband tussen lichamelijke en geestelijke klachten. Denk alleen maar aan het feit dat je echt niet blij wordt van het feit dat je vrijwel altijd pijn hebt, dat doet iets met je emoties.

Ook komen er steeds meer mensen bij me met vooral psychische klachten; denk aan overspannenheid, burn-out, maar ook rouw en angsten.

 

shiatsu massage
shiatsu massage

Wat is er mooier dan iets (laten) doen aan je lichamelijke en/of geestelijke klachten door middel van een zachte, warme behandeling?
Ik zeg altijd: ontspanning is al een mooi begin van de genezing!

Meer weten? Boek online een afspraak (zie behandelingen Shiatsu) of bel 0620388496