Acupunctuurpunten

 

‘Ah, er zitten dus vaasjes onder mijn huid

en als die vol zitten met troep dan kunnen je bloedvaten en lymfebanen niet meer goed doorstromen, raakt je lichaam en geest uit balans en krijg je pijn en word je moe. Ja, logisch!’

 

Coralien, onze Shiatsu therapeut, kreeg deze reactie van iemand die ze uitlegde wat acupressuurpunten eigenlijk zijn.

 

Acupunctuur-, acupressuur- en drukpunten

Er zijn verschillende benamingen voor deze punten: acupunctuur-, acupressuur- en drukpunten. Het zijn een soort van vaasjes vlak onder je huid en daar kunnen zich afvalstoffen in ophopen en dan kunnen de banen die deze punten verbinden (de zogenaamde meridianen) niet goed meer doorstromen, daardoor stromen ook de lymfebanen en bloedvaten niet optimaal meer door.

 

 

Pijn, vermoeidheid, emoties

Dit geeft klachten als pijn, vermoeidheid, maar ook emotionele klachten, zoals verdriet, boosheid, angst.

 

Als gevolg daarvan krijg je nog meer verstoringen in deze ‘vaasjes’.

 

Met mijn Shiatsu behandelingen druk ik op deze punten om de afvalstoffen te verwijderen. Deze plas je uiteindelijk weer uit; een belangrijke reden om extra water te drinken na een behandeling.

 

Ik druk altijd zacht, is ook niet nodig om hard te drukken omdat deze ‘vaasjes’ vlak onder je huid zitten. Daarbij is het veel meer ontspannend dan een harde behandeling en zachte aanraking en ontspanning zijn al een begin van het herstel van lichaam en geest.

Daarbij vind ik het niet nodig om mensen die al pijn hebben nog meer pijn te doen.

En last but not least is mijn motto: zacht in je kracht! Oftewel op een zachte manier in je kracht komen en blijven.

 

 

Afvalstoffen

De afvalstoffen in de punten (vaasjes) zijn er niet in 1 keer gekomen en gaan dus ook niet in 1 keer weg; net zoals de lichamelijke en/of geestelijke klachten niet in 1 dag ontstaan zijn, vandaar dat een aantal behandelingen nodig is voor het beste resultaat.

 

De pijn en vermoeidheid nemen per behandeling af; je kan ook echter een tijdelijke ‘terugval’ hebben. Ik raad meestal aan om rekening te houden met 6 behandelingen voor het beste resultaat.

De eerste 3 behandelingen elke week, daarna afbouwen.

 

Shiatsu zorg ervoor dat het zelfgenezend vermogen weer aangesproken wordt. Ik zeg altijd: je lichaam en geest weten het wel, maar zijn dat besef even kwijt.

 

Neem contact op met Coralien 0620388496 of maak een afspraak via www.demetamorphose.nl