Henna aftercare! 9 tips hoe jij het langste kan genieten van je henna brows

De eerste 24 uur

Tip 1
Om de henna optimaal te laten hechten aan de huid is het belangrijk dat de brows de eerste 24 uur niet nat worden. Dat betekent het hoofd niet nat maken onder de douche ook niet naar de sauna ivm transpireren.

Tip 2
Ook bij een intensief rondje rennen, krachttraining of een hot yoga les kun je hevig transpireren. hierdoor zal de henna sneller vervagen. Maar ook na de eerste 24 uur moet je hier ook nog wel rekening mee houden.

Tip 3
Het liefst geen reinigingsproducten in het wenkbrauwgebied gebruiken, hierdoor kan de henna sneller vervagen.

Tip 4
Geen make-up in het wenkbrauwgebied gebruiken. Het is niet nodig want de henna brow zal erg intens zijn. En gebruikt liever geen face wash om het te verwijderen.

Tip 5
Ga niet met verse henna brows in de volle zon zitten. Wees er van bewust van dat door de zon en zonnebank de kleur sneller zal vervangen.

Na 24 uur

Tip 6

Scrub de huid niet als je henna heb laten doen, zo zal de huid zich sneller vernieuwen en zal het resultaat dus minder zichtbaar worden. Wel kun je 1 à 2 dagen voor de behandeling de huid rondom de brows juist wél goed scrubben.

Tip 7

Liever geen gezichtscrèmes in de wenkbrauw te gebruiken. Vooral de anti-aging crèmes met bijvoorbeeld retinol en AHA. Deze stoffen stimuleren namelijk de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor worden de oude huidcellen, met de henna, eerder afgestoten.

Tip 8
Hoewel we allemaal weten dat we voorzichtig moeten zijn met de zon, geldt dat met henna brows al helemaal. Door blootstelling aan de zon – en vooral door verbranden – zal de celdeling sneller gaan. Hierdoor zal de huid zich sneller vernieuwen en de henna sneller vervagen. Ook lichten de brows en de afdruk op de huid door de zon op.

Tip 9
Vermijd chloorbaden zolang de kleur op de huid zit, want zwembadwater laat de henna eerder vervagen. Als je op vakantie bent kun je uiteraard wel gewoon in het zwembad zwemmen, maar let op dat je niet te veel met je hoofd onder water bent.

 

📧 info@zaandamclone.nbsals.nl
📞06 45 046 338
💆‍♀️Behandelingen de hele week op afspraak
🤗De Webshop is 24/7 open
Wij staan op werkdagen telefonisch, via de mail en whatsapp voor je klaar.

BeautyFit Zaandam de schoonheidssalon van Zaandam