Wat is brow henna?

Brow henna is een product op basis van Indiase henna. Daar zijn kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie licht- tot donkerbruine kleur te geven. Zou je met pure henna werken, dan krijg je uiteindelijk een roodachtige afdruk op de huid. Dat zie je terug bij traditionele hennaversieringen in veel Oosterse landen. Daarnaast zorgen de kleurpigmenten ervoor dat de henna sneller in de huid trekt. Zo hoef je geen uren te wachten, zoals met pure henna het geval is. Brow henna is dus nooit puur natuur, wat sommige merken ook beweren.

Hoe lang is brow henna zichtbaar?

Brow henna houdt vijf tot veertien dagen op de huid. Hoe lang dit precies is, hangt van een aantal factoren af. Op een vette huid verdwijnt het resultaat doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Maar ook als je veel reinigingsproducten gebruikt, vervaagt het effect eerder. Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus per persoon. Wij doen als wenkbrauwspecialist dan ook nooit een belofte, maar weet dat het de eerste keer even afwachten is. Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is daarom om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.

Schoonheid voorop

Hoe schoner de huid, hoe beter de henna in de huid kan trekken. Door van tevoren de wenkbrauwen te scrubben, verwijder je dode huidcellen en kan de verf beter zijn werk doen. Het is daarom handig om uw huid te scrubben de ochtend/avond voor de behandeling. De microdermabrasie polish van Cenzaa is een grove scrub waarbij je een zeer intensieve diepte reiniging creëert. Wil je meer informatie over dit product? Vraag dan aan onze huid specialisten.

Kleur bepalen

Dyotics Brow Henna is er in verschillende tinten, van blond tot bijna zwart. Wij kijken goed welke kleur bij jouw past, en overleggen wat jou wensen zijn. Het is moeilijk om van tevoren exact te bepalen hoe een kleur gaat uitpakken. Dit is namelijk afhankelijk van huidtype en zuurgraad van de huid. Om die reden kun je de eerste keer beter op safe spelen en niet te donker gaan. Liever nog een keer bijwerken, dan een ontevreden klant.

  • Honey: honingblond, voor de lichte tot medium getinte huid en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen. Afhankelijk van de ondertoon van de huid, kan de kleur warmer of koeler uitvallen.
  • Taupe: een lichte, goudbruine tint. Prachtig voor redheads. Perfect voor de lichte tot medium huid en iedereen bij wie koele wenkbrauwen minder mooi staan.
  • Natural Brown: donker asblond/bruin, koeler en donkerder dan blond. Perfect voor de medium huid en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen.
  • Ash Brown: een mooie donkerbruine kleur, koel van kleur. Mooi voor de getinte tot donkere huid en donkerblonde tot zeer donkere brows.
  • Raven: een intense, zeer donkerbruine tint. Speciaal voor de getinte tot donkere huid. En voor iedereen die van donkere wenkbrauwen houdt!

Dyotics Brow Henna nazorg

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw Henna Brows, geven we de volgende tips mee:

  • De wenkbrauwen de eerste 12 uur niet nat maken
  • Zo min mogelijk reinigingsproducten gebruiken
  • Niet te veel crèmes op de wenkbrauwen aanbrengen
  • De wenkbrauwen niet scrubben
  • Oppassen met zon en de zonnebank. Niet alleen vervaagt de kleur sneller, zon kan ook een allergie uitlokken!
Behandeling Prijs
Brow mapping + henna tint €45,00

Maak een afspraak via onze online agenda