fruitzuren-groot

Fruitzuren

Fruitzuren zijn een natuurlijk voorkomend bestanddeel, welke al eeuwen gebruikt wordt om de huid er beter uit te laten zien. Fruitzuren zijn de meest effectieve peelingen die dode huidcellen afstoten, om plaats te maken voor nieuwere en gezondere cellen. Fruitzuren dringen in de huid en stimuleren de snelheid van de huidcellen.

Om de huid te verbeteren op het hoogst haalbare niveau maakt Cenzaa dankbaar gebruik van deze effectieve peelingen die de huid weer laten stralen! Dit in combinatie met het Cenzaa 6 stappenplan en de Cenzaa Nutraceuticals creëert u fantastische huidverbetering.


Huidproblemen

Huidproblemen zoals:

  • Acne
  • Littekens
  • Rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Droge huid
  • Rokers huid

Zijn uitermate geschikt voor de fruitzuren behandelingen.


Wat doen fruitzuren op de huid?

Fruitzuren hebben een diepreinigende werking op de huid. In het algemeen is een fruitzuurpeeling een peeling die de bovenste laag van de huid verweekt. Doordat de dode huidcellen niet meer samen plakken, gaat de huid versneld afschilferen. Het optimale effect kan behaald worden doordat de huid in ‘stapjes’ wordt behandeld. De invloed van fruitzuren op de huid zijn:

  • Vorming van nieuw collageen (stevigheid van de huid)
  • Versnellen en stimuleren van het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid
  • Bij een laag percentage werkt de fruitzuur hydraterend
  • Heeft een keratolytische werking op de huid door afschilfering

De huid bestaat uit ongeveer 3 miljoen cellen en is het enige orgaan dat zich elke 4 tot 6 weken vernieuwd. Vergelijk het maar met een fabriek, waar oude voorraad geregeld vervangen wordt door nieuwe. In de huid gaat het precies net zo. Oude, dode huidcellen worden dagelijks afgestoten om plaats te maken voor nieuwe cellen. De meeste dode huidcellen verliezen we, maar er zijn er ook die achterblijven en aan elkaar blijven kleven. Het gevolg is een verdikte, onregelmatige bovenste huidlaag. Je kunt je voorstellen dat dit invloed heeft op de glans en teint van je huid: hoe gladder het huidoppervlak, hoe meer licht er weerspiegeld wordt. Bij een opeenstapeling van dode huidcellen kan het licht niet goed gereflecteerd worden en oogt de huid dof. Ook poriën kunnen erdoor verstopt raken, wat kan resulteren in puistjes.

PH-waarde

Om die verkleefde dode huidcellen los te weken kunnen fruitzuren worden ingezet. Wat deze zuren onder andere doen, is het “cement” tussen de dode huidcellen oplossen, zodat de huid ze alsnog kwijtraakt. Dat lukt echter alleen als de concentratie in een formule hoog genoeg is en het product de juiste PH waarde heeft, namelijk tussen de 3 en 5. De PH-waarde van de huid zelf (indien gezond) ligt tussen de 4.2 en 5.6. Hoe lager de PH waarde van een product, hoe groter de kans op bijwerkingen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een PH waarde onder de 3 irritatie, schilfering en roodheid veroorzaakt. Maar een product boven de 5 doet daarentegen juist weinig, omdat het zuur dan al geneutraliseerd is. Voor de concentratie geldt iets soortgelijks. Percentages van 5% of minder werken niet peelend, enkel hydraterend. Producten met hogere percentages hebben wel een peelend effect op de opperhuid en maken de huidlagen eronder steviger door nieuwe collageen te stimuleren en bestaand collageen te versoepelen. Producten voor thuisgebruik bevatten maximaal 15% zuur. Hogere concentraties worden alleen gebruikt bij schoonheidsspecialistes of dermatologen.

 

*Wij voeren geen behandeling uit bij zwangerschap, stressvolle situaties, een huid die radiotherapie (bestraling) heeft ondergaan, een operatie in het gezicht de afgelopen 6 maanden, kwaadaardige huidaandoeningen, gebruik van acne medicatie en niet bij het gebruik van roacuttane of andere medicijnen met vitamine A zuur.


Anti-age

(Bindweefsel massage met ampul, microdermabrasie/micro needling en fruitzuren kuur van 6 behandelingen)

Gegarandeerd rimpelvermindering! Door de krachtige fruitzuren, intensieve bindweefsel grepen en door de unieke cenzaa producten creëert u een vernieuwende huid zonder oneffenheden. Door de combinatie van de microdermabrasie/micro needling, fruitzuren en bindweefsel massage boost u de huid en geeft de huid een extra lift! Ook bekent al de jaarlijkse kuur.

Huidanalyse, Reiniging, ampul, bindweefselmassage, microdermabrasie, fruitzuren, afsluiting met dag/nacht verzorging.


Anti-age 2.0

(Bindweefsel massage met ampul, microdermabrasie/micro needling, fruitzuren en het botuline masker kuur van 6 behandelingen)

Deze top of de bill behandeling garandeert rimpelvermindering!! Door de combinatie van alle werkstoffen, de nieuwste technieken en het botuline masker met het botox effect creëren wij prachtige resultaten! Ook bekent al de jaarlijkse kuur om uw huid in TOP conditie te houden!

Huidanalyse, Reiniging, ampul, bindweefselmassage, microdermabrasie of micro needling, fruitzuren, Botuline masker, afsluiting met dag/nacht verzorging.

 


Acne

(Ampul en fruitzuren kuur 6 behandelingen)

Heeft u last van een vette huid met veel onzuiverheden of acne? De huidflora is flink verstoord, de huid is verdikt en heeft een hoge talgproductie waardoor poriën verstoppen en ontstekingen kunnen ontstaan. Als de heftige ontstekingen weg zijn en er blijven littekens over dan kan er gekeken worden om na de kuur nog door te gaan met microdermabrasie of micro needling om te littekens te verminderen.

Huidanalyse, Reiniging, Diepte reiniging, onzuiverheden verwijderen, Cenzaa power enzyme peel, fruitzuren, ampul, afsluiting met dag/nacht verzorging  & voedingstips.


Acne 2.0

(Ampul, fruitzuren en microdermabrasie kuur 6 behandelingen)

Onderhuidse verstoppingen, littekens en een onrustige huid zonder grote ontstekingen? De huid is uit balans en smeer je op dit moment een dikke laag make-up om de huid te verbergen? Dat is verleden tijd na deze kuur!! Door deze unieke combinatie zal de huidstructuur zich verfijnen en zal er een rustiger huidbeeld ontstaan.

Huidanalyse, Reiniging, Diepte reiniging, onzuiverheden verwijderen, Cenzaa power enzyme peel, fruitzuren, ampul, microdermabrasie, afsluiting met dag/nacht verzorging  & voedingstips.


Eye Beauty Flash

(Microdermabrasie of micro needling, bindweefsel, fruitzuren en het botuline masker kuur van 5 behandelingen)

Met deze behandeling vermindert uw rimpelvorming rondom de ogen. Zeg ja tegen een stralende oog opslag! Kies voor zelfvertrouwen en zorg voor een frissere blik en een jongere uitstraling. De combinatie van de 3 intensieve behandeltechnieken verbeteren de oogopslag optimaal! (Ook los te boeken tijdens een wellness behandeling)

Huidanalyse, Reiniging van de ogen, bindweefsel massage, microdermabrasie,  fruitzuren, botuline eye look masker, afsluiting met oogcrème.


Firming & Repair

(Bindweefsel, microdermabrasie of micro needling en fruitzuren hals & decolleté kuur van 4 behandelingen)

Time to controle your… Hals & decolleté! Deze huidwens komen we steeds vaker tegen in de salon. De natuurlijke mini face-lift voor hals en decolleté. Met de microdermabrasie biedt u uw huid ultieme beleving waardoor rimpelvorming aanzienlijk vermindert en zonschade wordt aangepast. Uw huid zal steviger aanvoelen door de bindweefsel massage.

Huidanalyse, Reiniging van de hals en decolleté, bindweefsel massage, microdermabrasie/micro needling,  fruitzuren, afsluiting met de hals en decolleté verzorging.


Whitening & Brightening

(Microdermabrasie en fruitzuren kuur 6 behandelingen)

Vertoont uw huid ongewenste pigmentvlekjes, een doffe teint of ontsierende huidverkleuringen? Boek dan deze behandeling voor een stralende en vlekkenloze huid! Let op, boek altijd eerst een intake gesprek want pigmentvlekken hebben verschillende oorzaken en kunnen niet altijd verminderd worden.

Huidanalyse, Reiniging, microdermabrasie,  fruitzuren, masker met fruitzuren, afsluiting dag/nacht verzorging.

cenzaa-logo
laviesage-2
lycon-wit-klein