Het belang van vitamine D3 voor de huid.

D3 is van belang voor de gezondheid van:

  • Huid
  • Pancreas (remt risico op diabetes)
  • Hersenen (remt risico op Alzheimer)
  • Bloedsomloop in het lichaam
  • Immuunsysteem (remt risico op (huid-)kanker)
  • Skelet en gewrichten

Het is natuurlijk wel een beetje dubbel die zon. Want te lang in de zon is niet goed voor je, maar helemaal niet in de zon ook niet!

De UV-straling van de zon, die zonverbranding en huidkanker kan veroorzaken, is ook verantwoordelijke voor de vorming van vitamine D3 voor de huid.

Wat kan je nu nog het beste doen?

Mijn advies: Smeer jezelf goed in tegen de huidveroudering. Op het gezicht, hals en decolleté waar je het snelste de huidveroudering ziet. Hier kan je iedere ochtend na het reinigen een zon factor aanbrengen. Dit beschermd je huid tegen de huidveroudering en pigmentvlekken. Let wel op niet ieder product op de markt is gezond voor je huid. Onderzoek wijst er echter op dat de chemische stoffen die zijn opgenomen in de zonnebrandcrèmes, het ontstaan van huidkanker kunnen bevorderen.

Blootstelling als de zon hoog aan de hemel staat (tussen 12.00 en 15.00 uur) is het meeste effectief voor de aanmaak van vitamine D3 voor de huid.

Aangezien er meer vitamine D gevormd wordt naarmate meer huid wordt blootgesteld, valt een kortdurende blootstelling van een groter huidoppervlak aanbevolen boven een lange blootstelling van een beperkt huidoppervlak. Met een kortere blootstelling is de kans op zon verbranding minder. Dus kleding uit en als het kan iedere dag 15 minuten in de zon z zodat je lichaam voldoende vitamine D3 voor de huid kan aanmaken.

De natuurlijke UV bescherming voor de huid:

Bessen zijn rijk aan een oneindige bron aan polyfenolen. Dit zijn stofjes met allerlei huidbeschermende eigenschappen. Ze zijn zeer klein waardoor ze tot in de uiterste kleine spleetjes kunnen komen, zoals in de huid maar ook in het netvlies van ons oog. Daar filteren ze ongewenst UV-licht uit wat het weefsel mogelijk zou kunnen beschadigen.

Dit zijn nog maar een aantal ingrediënten van de Skin protect van Laviesage 60 caps voor €39,00 of 180 caps voor €105,00

Voor een optimale bescherming kunt u er 2 per dag nemen tijdens uw maaltijd.