Wat is een dieptereiniging?

Soms wil je thuis net even wat intensiever je huid reinigen dan alleen met een gel of een milk. Dat kun je er voor kiezen om een dieptereiniging te gaan gebruiken. Een dieptereiniging is bijvoorbeeld een scrub of een peeling. Hiermee word de huid nóg intensiever gereinigd. Vet en vuil word uit de poriën verwijderd, dode huidcellen worden verwijderd, de poriën worden verfijnd, de doorbloeding word gestimuleerd en de huid kan weer beter werkstoffen opnemen.

Waarom een dieptereiniging gebruiken?

Een mooie, jonge huid, wie wil dat nu niet? De huid is 24 uur per dag, 7 dagen in de week, hard aan het werk om nieuwe huidcellen te maken, te repareren en afvalstoffen af te voeren. Help je huid daarom regelmatig met een dieptereiniging. Een peeling of scrub levert zichtbare huidverjonging op. Mooie, jonge huidcellen komen hierdoor sneller naar het huidoppervlak. Kleine puistjes en dode huidcellen (schilfertjes) verdwijnen en werkstoffen van een serum of crème dringen daadwerkelijk tot diep in de huid door. Resultaat: een gezonde huid en een stralende look door een dieptereiniging!

Hoe gebruik je een dieptereiniging?

Je gebruikt een scrub of peeling afgestemd op jouw huid. Tijdens een behandeling of intake gesprek kunnen we kijken welk product goed bij jouw huid past. Afhankelijk van je huidconditie en welk product je gebruikt, kun je een scrub of peeling gemiddeld om de 1 á 2 dagen gebruiken. Je reinigt eerst je gezicht goed met je reinigings gel of milk. Daarna breng je op een vochtig gezicht de scrub op peeling aan, masseer en roteer met natte handen de dieptereiniging over je gezicht. Na het gebruik van een dieptereiniging moet je je gezicht goed afspoelen met water, zodat er geen product of korrels achterblijven. Je kunt een scrub of peeling het makkelijkste gebruiken tijdens het douchen. Na de dieptereiniging breng je de mist (lotion) aan, daarna eventueel een serum en je 24h crème.

Tip!Wil je een gezonde uitstraling? Gebruik dan 2-3 keer per week een scrub. De dode huidcellen worden verwijderd, je poriën diep gereinigd en de doorbloeding word gestimuleerd. Hierdoor worden alle werkstoffen ook dieper door je huid opgenomen.  

Welke dieptereinigingen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten scrub en peelingen. Cenzaa maakt gebruik van meerdere soorten ingrediënten.

  • Micro Derma Pearls – De unieke combinatie van fijne rijst en bamboekorrels zorgen voor een zachte en toch zeer effectieve peeling. Poriën worden gereinigd, waardoor dode huidcellen op milde wijze worden verwijderd. De talgproductie van je huid word weer in balans gebracht. Je huid wordt stevig, elastisch, fluweelzacht en een mooie uitstraling.

 

  • Alpha Hydroxy Acids – Deze krachtige organische fruitzuren komen uit de natuur en verwijderen dode huidcellen, stimuleren celvernieuwing en geven een frisse uitstraling. Fruitzuren helpen huidveroudering tegen te gaan doordat ze de productie van het collageen verhogen.

 

  • Niacinamide – ook wel vitamine B3, is dé natuurlijke antibiotica en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die het tot een uitermate geschikt ingrediënt maken voor mensen die last hebben van acné, rosacea of rode plekken. Het versterkt de barrièrefunctie van de huid en het vermindert de kans op het krijgen van schilfertjes. Niacinamide zorgt celvernieuwing en daarmee voor een gladde en stralende huid.

 

Cenzaa Dieptereiniging

Crystal Orange Cleanser – Deze zachte scrubgel bevat micro derma pearls en zuivert de poriën diep en egaliseert huidoneffenheden. Hij verwijdert vet en vuil van de huid op milde wijze, zorgt voor een stralende huid.

Microdermabrasion Polish – Deze scrubcrème polijst de huid intensief met fijne korrels. Hij egaliseert, verfijnt de structuur en textuur van de huid. Oneffenheden, fijne lijntjes, grove poriën en littekens worden zichtbaar verzacht. Deze scrub bevat micro derma pearls, Alpha Hydroxy Acids en Niacinamide.

Illuminating Masq – Dit is een intensief masker dat huidoneffenheden verwijdert en grove poriën, een doffe teint en fijne lijntjes vermindert. Door de krachtige fruitzuren wordt  celvernieuwing actief gestimuleerd. Een stevige en frisse uitstraling is het resultaat. Dit masker bevat Alpha Hydroxy Acids.

Tessa Looij