Fruitzuren

Fruitzuren zijn een natuurlijk voorkomend bestanddeel, welke al eeuwen gebruikt wordt om de huid er beter uit te laten zien. Fruitzuren zijn de meest effectieve peelingen die dode huidcellen afstoten, om plaats te maken voor nieuwere en gezondere cellen. Fruitzuren dringen in de huid en stimuleren de snelheid van de huidcellen.

Om de huid te verbeteren op het hoogst haalbare niveau maakt Cenzaa dankbaar gebruik van deze effectieve peelingen die de huid weer laten stralen! Dit in combinatie met het Cenzaa 6 stappenplan en de Cenzaa Nutraceuticals creëert u fantastische huidverbetering.


Huidproblemen

Huidproblemen zoals:

  • Acne
  • Littekens
  • Rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Droge huid
  • Rokers huid

Zijn uitermate geschikt voor de fruitzuren behandelingen.


Wat doen fruitzuren op de huid?

Fruitzuren hebben een diepreinigende werking op de huid. In het algemeen is een fruitzuurpeeling een peeling die de bovenste laag van de huid verweekt. Doordat de dode huidcellen niet meer samen plakken, gaat de huid versneld afschilferen. Het optimale effect kan behaald worden doordat de huid in ‘stapjes’ wordt behandeld. De invloed van fruitzuren op de huid zijn:

  • Vorming van nieuw collageen (stevigheid van de huid)
  • Versnellen en stimuleren van het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid
  • Bij een laag percentage werkt de fruitzuur hydraterend
  • Heeft een keratolytische werking op de huid door afschilfering

De huid bestaat uit ongeveer 3 miljoen cellen en is het enige orgaan dat zich elke 4 tot 6 weken vernieuwd. Vergelijk het maar met een fabriek, waar oude voorraad geregeld vervangen wordt door nieuwe. In de huid gaat het precies net zo. Oude, dode huidcellen worden dagelijks afgestoten om plaats te maken voor nieuwe cellen. De meeste dode huidcellen verliezen we, maar er zijn er ook die achterblijven en aan elkaar blijven kleven. Het gevolg is een verdikte, onregelmatige bovenste huidlaag. Je kunt je voorstellen dat dit invloed heeft op de glans en teint van je huid: hoe gladder het huidoppervlak, hoe meer licht er weerspiegeld wordt. Bij een opeenstapeling van dode huidcellen kan het licht niet goed gereflecteerd worden en oogt de huid dof. Ook poriën kunnen erdoor verstopt raken, wat kan resulteren in puistjes.

PH-waarde

Om die verkleefde dode huidcellen los te weken kunnen fruitzuren worden ingezet. Wat deze zuren onder andere doen, is het “cement” tussen de dode huidcellen oplossen, zodat de huid ze alsnog kwijtraakt. Dat lukt echter alleen als de concentratie in een formule hoog genoeg is en het product de juiste PH waarde heeft, namelijk tussen de 3 en 5. De PH-waarde van de huid zelf (indien gezond) ligt tussen de 4.2 en 5.6. Hoe lager de PH waarde van een product, hoe groter de kans op bijwerkingen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een PH waarde onder de 3 irritatie, schilfering en roodheid veroorzaakt. Maar een product boven de 5 doet daarentegen juist weinig, omdat het zuur dan al geneutraliseerd is. Voor de concentratie geldt iets soortgelijks. Percentages van 5% of minder werken niet peelend, enkel hydraterend. Producten met hogere percentages hebben wel een peelend effect op de opperhuid en maken de huidlagen eronder steviger door nieuwe collageen te stimuleren en bestaand collageen te versoepelen. Producten voor thuisgebruik bevatten maximaal 15% zuur. Hogere concentraties worden alleen gebruikt bij schoonheidsspecialistes of dermatologen.

 

*Wij voeren geen behandeling uit bij zwangerschap, stressvolle situaties, een huid die radiotherapie (bestraling) heeft ondergaan, een operatie in het gezicht de afgelopen 6 maanden, kwaadaardige huidaandoeningen, gebruik van acne medicatie en niet bij het gebruik van roacuttane of andere medicijnen met vitamine A zuur.


Behandeling Prijs
Anti age 2.0
Uitgebreide reiniging, botuline masker, bindweefsel massage met ampul of microdermabrasie, fruitzuren peeling
€110,00
Anti age 2.0 all-in
Uitgebreide reiniging, botuline masker, bindweefsel massage met ampul, microdermabrasie, fruitzuren peeling
€150,00
Anti age 2.0 + hals&decolleté
Uitgebreide reiniging, botuline masker, bindweefsel massage met ampul of microdermabrasie, fruitzuren peeling
€165,00
Anti age 2.0 all-in + hals&decolleté
Uitgebreide reiniging, botuline masker, bindweefsel massage met ampul, microdermabrasie, fruitzuren peeling
€190,00
Fruitzuren Peeling tijdens (extra tijdens behandeling) €20,00
Fruitzuren Peeling hals en decolleté (extra tijdens behandeling) €10,00
Fruitzuren (wekelijkse kuur behandeling) €35,00
Voordeel Strippenkaart (1 jaar geldig)
6x dezelfde behandeling = 50% korting op de 7e behandeling
11x dezelfde behandeling = +1 behandeling volledig gratis

Maak een afspraak via onze online agenda

100% garantie mogen wij niet garanderen, resultaten zijn afhankelijk van je leefstijl, milieu-invloeden en zon gebruik. Ook bepaalde medicatie, ziektes en langdurig stress zijn relatief of absolute contra-indicaties en bespreken wij tijdens het intakegesprek.

Nancy Bakx-Grapendaal

Hi! Ik ben Nancy vaak ontzettend enthousiast en uit eigen ervaring weet ik dat alles begint met de juiste mindset en naar mijn mening kun je alles bereiken in dit leven, zolang je maar het LEF hebt om krachtige stappen te zetten die bijdragen aan jouw wensen en droomleven. Ik ben de oprichtster van BeautyFit Zaandam van 2008-2022 werkelijk met 0 euro begonnen en uitgegroeid tot een succesvolle schoonheidssalon! Ik heb hierdoor een enorm veel kennis & ervaring opgebouwd. Mijn aller grootste passie op dit moment is zelfstandige vrouwen helpen in hun reis naar hun mooiste leven! Website: www.nancybakx.nl Podcast: https://nancybakx.nl/podcast/ Instragram: https://www.instagram.com/nancy_bakx/