Herfst huid 

Veel huidproblemen komen in de herfst tot uiting

Na de zomer is je huid snel wat droger en gevoeliger. Typische zomerfactoren zoals zee-, chloorwater, zonlicht en airco hebben je huidbarrière namelijk flink op de proef gesteld.

Hier zijn enkele tips voor huidverzorging in de herfst:

  1. Hydrateer je huid: De lucht wordt droger in de herfst, wat kan leiden tot een drogere huid. Gebruik een goede vochtinbrengende crème om je huid gehydrateerd te houden. Kies een product dat past bij jouw huidtype. Tips van ons: Serums: sweet power, cool tenderness, crèmes: sweet heaven, energetic dream.
  2. Bescherm je huid tegen de zon🌞: Ook in de herfst is bescherming tegen de zon belangrijk. Gebruik een zonnebrandcrème met een SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, zelfs op bewolkte dagen. Wij horen de volgende uitspraak vaak voorbij komen wanneer we dit aangeven: ‘de zon schijnt niet’ denk eens bij jezelf na of deze uitspraak wel echt klopt? Want wees nou eerlijk: Het wordt toch elke dag licht? Of schijnt bij jou de hele dag de maan🌛?
  3. Gebruik vochtinbrengende maskers: Af en toe een vochtinbrengend masker kan je huid een extra hydratatieboost geven. Kies een masker dat rijk is aan vochtinbrengende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld het delight touch masker, botuline masker of het relaxing touch masker.
  4. Eet gezond en hydrateer van binnenuit: Een evenwichtige voeding met veel groenten, fruit en voldoende water kan helpen bij het behouden van een gezonde huid, zelfs in de herfst.
  5. Vermijd te lange, hete douches: hoewel het verleidelijk kan zijn om jezelf onder een hete douche op te warmen in de herfst, kan dit je huid uitdrogen. Probeer kortere, warme douches te nemen.
  6. Draag comfortabele kleding: Het dragen van warme, zachte kleding kan je huid beschermen tegen koude en droge lucht. Katoen en natuurlijke stoffen zijn vaak een goede keuze.
  7. Exfolieer voorzichtig: Af en toe exfoliëren kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en je huid een frissere uitstraling te geven. Kies een zachte exfoliant en gebruik deze niet te vaak om overmatige irritatie te voorkomen. Voorbeelden: Microdermabrasion polisch, crystal orange of illuminating skin peel 5% of 10%.

Onthoud dat de behoeften van je huid kunnen variëren afhankelijk van je huidtype, dus het is altijd een goed idee om advies in te winnen over een passende huidverzorgings routine!

 

Liefs,
Team BeautyFit Zaandam

📧 info@zaandamclone.nbsals.nl
📞06 45 046 338
💆‍♀️Behandelingen de hele week op afspraak
🤗De Webshop is 24/7 open
Wij staan op werkdagen telefonisch, via de mail en whatsapp voor je klaar.