Hoe kun je met behulp van voeding en nutricosmetics een mooiere huid krijgen? Hoe kunnen rimpels, huidveroudering, elastineverlies, huidbescherming en opbouw worden aangepakt? Met de speciale ultrasone echomeetapparatuur kunnen wij aantonen in welke conditie uw huid verkeert. Een specialist van LavieSage komt bij ons in de praktijk. 

Scandag 10 December 2020


Wil je dus een mooie en gezonde huid, dan is smeren alleen niet voldoende; het moet echt van twee kanten komen! In enkele maanden kan je huid er jaren jonger uitzien. Zeker in combinatie met een huidverbeterende behandeling in de salon.


Huidscan: Meten is weten

Het scanapparaat – de Collagenoson – is een ultrageluidsscanner; eigenlijk maakt het een echo van de huid. Het apparaat wordt op de bovenarm gezet. Zo’n scan vertelt veel over de huidconditie. In alle huidlagen.


Wat kun je zien op de scan?

Er word gekeken naar de dikte van de huid. De huiddikte is belangrijk, o.a. omdat je in de overgang 2,5% huiddikte per jaar verliest. Dat is ook de reden dat een vrouw vaak het gevoel heeft dat de huid, eenmaal in de overgang, ontzettend snel verouderd.

Hoe dunner de huid, hoe meer collageen je in de huid moet hebben. De echo laat een aantal dingen zien. Ten eerste kun je zien hoe de huidbarrière is opgebouwd. In de huidbarrière (opperhuid) liggen de huidcellen als een soort van dakpannetjes over elkaar. Ze horen mooi aaneengesloten te liggen, met daartussen voldoende huidvetten. Er wordt gestreefd naar een piek van minimaal 80%, hoe geler en hoe dikker de eerste lijn is, hoe meer huidvetten aanwezig. LavieSage zegt: ” Wanneer je zorgt voor optimale bescherming van binnenuit en voldoende goede vetten, dan zien we over het algemeen dat de barrière binnen een aantal maanden naar de 80% gaat “. De huid is dan weer weerbaar en gezond.

De tweede piek op de scan geeft het collageengehalte aan. Hoe meer collageen, hoe minder rimpels en hoe meer resultaat van anti-aging behandelingen. Hoe meer collageen in je huid, hoe sneller en meer resultaat je van een anti-aging behandeling zult hebben. Wanneer de huidbarrière toeneemt, wordt er vaak ook al een lichte toename van collageen gezien omdat de huid beter in staat is om alles vast te houden.

Het gedeelte rechts op de scan geeft het bindweefsel aan. Het bindweefsel verbindt de huid aan het dieper gelegen spierweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe strakker de huid. In de scan zien we de bindweefselbundels als een soort V-vormige bundels, hoe meer verbinding hoe beter. Wanneer je last hebt van de zwaartekracht, wanneer de huid gaat hangen of zakken dan is het zaak om je op het bindweefsel te richten.

Dit is een omschrijving over wat een huidscan inhoudt en hoe gedetailleerd de informatie is die de huidscan geeft. Zodat er ook door de schoonheidsspecialiste de meest effectieve behandeling gegeven kan worden en het juiste advies.


Huidscan dag 10 December 2020

De huidscan kost €75 euro

 

[contact-form-7 id=”118″ title=”Contactformulier”]