microblading artistHoi hoi, mijn naam is Elly en ik ben een Microblading Artist. Vanaf half december zal ik op de locatie van BeautyFit werkzaam zijn onder de naam Lulu’s Lab en zal ik voor een ieder die dat wil nieuwe wenkbrauwen creëren door middel van de Microblading techniek!
Wat kunt u verwachten?
We beginnen met een intake waarin we de wensen en mogelijkheden bespreken. Ook zullen we de contra-indicaties bespreken en zal er worden gevraagd een toestemmingsformulier te ondertekenen.
Vervolgens gaan we de vorm en kleur bespreken en testen: door allerlei kleuren even aan te stippen tussen de wenkbrauwen kunnen we goed bepalen welke kleur het beste bij de haar- en huidskleur past! Daarna wordt de wenkbrauw helemaal uitgemeten zodat de vorm, dikte en symmetrie bepaald kan worden. Deze vorm zal getekend worden. Na goedkeuring kan het echte werk beginnen, maar wij gaan pas aan de slag als de vorm helemaal naar uw wens is!
Bij deze behandeling gebruiken we een manuele pen met daarin 12 ultrafijne steriele naaldjes op een rij. De naaldjes worden in pigment gedoopt en vervolgens worden deze pigmenten in een vegende en vloeiende beweging aangebracht in de epidermis (opperhuid). Er worden kleine ‘strokes’ gezet, die echte wenkbrauwhaartjes nabootsen en die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Doordat de haartjes een voor een worden ‘getekend’ is het een behandeling waar de tijd voor moet worden genomen en die heel nauwkeurig moet gebeuren. Uiteindelijk zal deze behandeling u tijdwinst opleveren, want u hoeft niet meer elke dag in de weer met wenkbrauwpotloden en wenkbrauwpoeder. De wenkbrauwen die gecreëerd worden met Microblading blijven tussen de een tot twee jaar mooi zitten.
Als alle strokes gezet zijn worden de wenkbrauwen voorzien van een heerlijke, verzorgende creme en is het tijd om de afspraak voor na 6 weken – Touch up in te plannen, deze zit altijd standaard inbegrepen.
Wat kunt u verwachten na het Microbladen?
Als de nazorg goed in acht wordt genomen zullen er geen tot heel weinig korstjes vormen. Mocht dit toch gebeuren, verwijder deze niet! Hierdoor kunt u pigment verliezen en dit zal het genezingsproces vertragen. Daarnaast kunnen er littekens ontstaan. De dag na de behandeling zullen de wenkbrauwen een stuk donkerder zijn, dit zal daarna afnemen. Op dag 5 tot en met dag 7 kunnen er wat velletjes ontstaan en kan het lijken dat de kleur verdwijnt. Het genezingsproces duurt ongeveer 4 tot 6 weken, daarna komt de ware kleur tot uiting. Er kan daarom pas na 6 weken een touch up worden gedaan.
Na de behandeling mag u 2 weken niet in de zon, niet zwemmen en niet in de sauna. Ook raden wij u af om intensief te sporten in verband met het zout in zweet, dit kan gaan irriteren.
Voordelen van Microblading
Hierboven benadrukten we al dat Microblading tijdwinst oplevert, maar er zijn nog meer voordelen! We zetten ze hier even op een rij!
Tijdwinst
Uw wenkbrauwen zijn altijd in model en mooi opgemaakt.
Natuurlijk effect
Microblading is een heel secuur werkje, waarbij echte wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Dit zorgt voor een natuurlijk effect.
Minder agressief voor de huid
Microblading is minder agressief voor de huid dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met een elektrisch apparaat, waardoor de huid sneller geneest en men minder last heeft van pijn en zwelling.
Contra-indicaties
Helaas mag in de volgende situaties de behandeling niet worden uitgevoerd:
 • Zwangerschap/hormoonbehandelingen/borstvoeding
 • Diabetes (alleen bij toestemming van huisarts)
 • Hemofilie
 • Hepatitis
 • Aids
 • Huidkanker (in gezicht)
 • Eczema/psoriasis
 • Wondjes/acné bij de wenkbrauwen
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Actieve herpes (koortslip)
 • Keloïd littekens
Duur
Duur van de 1e behandeling: 2,5 – 3 uur
Duur van de touch-up : 1,5 – 2 uur
Herstelduur
4 – 6 weken
Touch-up
Deze vindt plaats na de herstelperiode.
Pijnlevel
Afhankelijk van de pijngrens. Varieert van geen tot milde pijn.
Verdoving
Indien gewenst.
Prijs
Microblading incl. Touch-up: € 249
Touch-up na 1 jaar, bij ons gezet: € 149
Touch-up na 1 jaar, elders gezet: € 199
Wilt u ook nieuwe wenkbrauwen die altijd mooi en in model zijn of wilt u meer informatie? Bel dan naar 06 42 03 03 97 of stuur een berichtje!