Waarom een reiniging gebruiken?

Reiniging van de huid is de allerbelangrijkste eerste stap die eigenlijk nooit mag worden overgeslagen. Een schone huid is essentieel voor het opbouwen van een gezonde huid. De huid wordt de hele dag blootgesteld aan invloeden die de huid vervuilen, zowel van buitenaf als van binnenuit. Of je wel of geen make-up draagt maakt niet uit, je huid moet je dus elke dag reinigen. Reinig je je huid niet, dan ga je merken dat vet en vuil en/of make-up zich kan gaan ophopen. Je huid word vet en gaat glimmen, je poriën raken verstopt en je kunt puistjes en ontstekingen krijgen. Daarnaast kan ook het vocht gehalte in de huid te laag worden, hierdoor krijg je een trekkerig gevoel. Ook de werkstoffen uit je serum, crème etc. worden niet door de huid opgenomen. Gebruik je bijvoorbeeld een dure crème maar reinig je niet? Dan is dat eigenlijk heel zonde, want je huid krijgt dus niks van deze voedingstoffen en werkstoffen binnen. Een goede reiniging, tweemaal daags, is een absolute must! ’s Avonds reinigen we de huid om het vuil van overdag te verwijderen. In de nacht (tussen 1 en 6 uur) is de huid erg actief om zich te herstellen van alle schade die hij overdag heeft opgelopen. De huid neemt ‘s nachts de meeste werkstoffen op en hij scheid de meeste afvalstoffen uit. Daarom is het van belang om ook ‘s morgens weer te reinigen, zodat je alle afvalstoffen kunt verwijderen. Alleen water reinigt de huid niet diep genoeg. Na het reinigen breng je altijd een mist (lotion) aan! Dit zorgt er voor dat het vocht gehalte in de huid op peil word gebracht, de pH-waarde van de huid word herstelt, je poriën worden verfijnt zodat vuil van buitenaf moeilijker naar binnenkomt en werkstoffen uit je crème worden dieper in de huid gebracht.

Hoe reinig je de huid?

Zorg dat je huid vochtig is en breng dan je reinigingsproduct aan op de huid. Maak je handen nat en masseer je reiniging in met lekkere rotaties. Je hoeft niet heel lang te reinigen, een minuut is voldoende. Wil je jezelf lekker een verwenmoment geven, dan mag het uiteraard altijd langer. Vergeet naast je gezicht niet je hals en decolleté mee te nemen. Je haargrens is een plek waar snel make-up restjes en vuil blijven zitten. Neem dus altijd je haargrens goed mee.

Vaak word gedacht dat je huid reinigen met een make-up doekje of een tonic voldoende is. Maar helaas is dat niet waar. Een make-up doekje bevat vaak minerale oliën, parfum en parabenen. Deze kunnen een negatief effect hebben op de huid en deze juist afsluiten of een allergische reactie veroorzaken. Daarnaast verplaats je met een make-up doekje juist het vet en vuil, je huid is dus eigenlijk helemaal niet goed schoon. Dit zelfde geld voor het reinigen met watjes en tonic, je verplaatst en wrijft sneller het vuil op de huid dan er af. Een tonic is juist bedoeld om ná het reinigen te gebruiken. Deze zorgt er voor dat het vochtgehalte op peil word gebracht, de pH-waarde van de huid word hersteld en de werkstoffen uit je crème dieper in je huid terecht komen.

Tip!Vind jij het lastig om van het reinigen van je gezicht een dagelijkse routine te maken? Begin dan met 1 keer per dag je gezicht te reinigen wanneer je gaat douchen. Zo kost het je geen extra tijd en heb je geen gedoe met afspoelen bij de wasbak. Je huid en handen zijn al vochtig, alleen een pompje van het product aanbrengen en inmasseren en je huid is schoon.

Welke soorten reiniging zijn er?

Omdat niet iedere huidtype het zelfde nodig heeft werken wij met 2 verschillende soorten reiniging. Wil je je huid op de juiste manier reinigen dan sluit je altijd af met een mist, ook wel bekend als tonic of lotion. Wij zien een reiniging en mist eigenlijk als één. Want de een kan niet zonder de ander, je huid komt veel werkstoffen te kort als je maar een van de twee producten zou gebruiken. De mist is een echte MUST!

De Velvet Creamy Milk – is een fijne reiniging voor hydratatie en een stralende huid! Dit is een zachte, romige milk die op milde wijze de huid reinigt. Vuil en make-up word goed van de huid verwijderd. Daarnaast heeft de milk een voedende en hydraterende werking. Dit zorgt voor een fijn en comfortabel gevoel na het reinigen. Wist je dat er ook Aloë Vera in zit? Dit werkt verzachtend, hydraterend en stimuleert celvernieuwing. Hij is geschikt voor alle huidtypen ook de meeste gevoelige huiden.

De Rise & Shine Cleanser – een schuimende sensatie voor elke dag! Deze zachte reinigingsgel verwijderd het vet en vuil goed van de huid. De poriën worden gezuiverd en hij verfrist de huid. De huid word intensief gereinigd zonder deze uit te drogen. Wist je dat deze zijdezachte reinigingsgel panthenol bevat? Dit verbeterd de hydratatie, stofwisseling en het helpt de huid haar barrièrefunctie in balans te houden. Hij is geschikt voor de normale tot vette huid.

De Velvet Mist – maximale opname van werkstoffen! De verfrissende mist herstel de ph-waarde van de huid, werkt hydraterend en zorgt voor maximale opname van werkstoffen uit je huidverbeterende producten die je gebruikt na de reiniging. Deze fijne mist is ook geschikt voor de meest gevoelige huiden. Wist je dat er haver extract in zit? Dit gaat roodheid tegen en werkt kalmerend en verzachtend.

De Illuminating Mist – verkwikkende huid oplossing! Dit is een intensieve gezichtslotion met sterke antioxidanten. Hydraterende, actieve ingrediënten egaliseren de huidstructuur, herstellen de zuurgraad en laat de huid stralen. Pigmentvlekken worden verminderd en effenheden herstelt. De mist stimuleert de opname en effectiviteit van je huidverbeterde producten na de reiniging. Deze krachtige mist bevat Alpha Hydroxy Acids. Deze krachtige fruitzuren verwijderen dode huidcellen, stimuleren de celvernieuwing en geven de huid een frisse uitstraling.

Tessa Looij