BeautyFit beoordeling acne

Als er iets is wat je juist niet wilt op je huid zijn dat mee-eters, comedonen, puistjes of gewoon acne! We willen graag een huid die er mooi en fris uitziet, maar wat heb je er voor over om een mooie huid te krijgen of te behouden?

De grootste boosdoeners zijn melk, graan producten en geraffineerde suikers. Voeding en dranken waarvan je bloedsuikerspiegel gaat stijgen zijn frisdranken, energy drinks en vruchtensappen. Drink je vruchtensap, dan blijven de suikers over, wel met de nodige vitamines maar zonder de vezels. Het is beter dan frisdrank, maar toch krijg je een lading suiker binnen wat niet goed is voor je acne.

Ons lichaam is helemaal niet voorbereid op zoveel geraffineerde koolhydraten. Al die koolhydraten vergen massa’s insuline om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Al die extra insuline worgt voor veel meer acne en insuline. De lever draait hierdoor overuren om alles te verwerken en scheidt overtollige stoffen af via de huid. De stoffen vormen dan weer een ‘perfecte’ voedingsbodem voor bacteriën die weer voor ontstekingen zorgen. Insuline heeft ook een effect op de androgenen (mannelijke hormonen) die voor overmatige talgproductie zorgen.

Graan producten wordt door iedereen gegeten. Tarwe zit in veel producten verwerkt. Denk hierbij aan brood en witte rijst. Deze geraffineerde producten zorgen weer voor een stijging van je bloedsuiker spiegel. De producten zijn gestript van hun vezels om zo snel mogelijk en makkelijk te kunnen bereiden. Maar de vezels zijn juist zo rijk aan mineralen en vitamines. Groente en fruit bevatten veel meer vezels dan granen, Vooral vitamine A en C komen veel voor in vezels, naast de B-complex, calium, magnesium, ijzer en andere nuttige nutriënten. Maar dan wel in de natuurlijke vorm!

Vitamine A is uitstekend om acne te bestrijden, als het maar geen synthetische versie is. Daarom adviseren wij een extra aanvulling van uw huid met laviesage nutricosmetics voor uw dagelijkse portie huid eigen nutriënten en combinatie met vitamine en mineralen die nodig zijn om de huid langdurig mooi en gezond te houden.

Tegen acne kan je voeding nemen die van nature rijk is aan vitamine A zoals zoete aardappels, spinazie en wortels. Alle bessen soorten zoals de bosbessen, bramen, frambozen en gojibessen. (deze zijn allemaal ook verwerkt in de laviesage producten) Voeg voor de rest gezonde vetten toe aan salades of groentes zodat de absortie tot wel 10x wordt versterkt!

Gebruik geen agressieve producten voor je huid. Reinig je huid 2x per dag met de producten op basis van tea tree olie, die ervoor zorgt dat ontstekingen verminderen.
Wij adviseren een lijn speciaal op basis van tea tree olie om de ontstekingen te verminderen.

Eet veel vette vis of gebruik visolie supplementen om de omage 3 vetten in je lichaam aan te vullen, want omega 3 vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking op je huid. Bedenk wel dat de synthetische varianten niet werken maar natuurlijke visolie wel kan opgenomen worden door je lichaam zoals bij laviesage, bekijk hier ook hun website…

Chocolade wat vaak gezien word als de grote boosdoener kan heel goed zijn. Maar echt alleen als het zeer puur is zonder toegevoegde suikers. Allen andere soorten chocolade zorgen voor meer acne.

Kortom weg met de snelle suikers en melk producten en reinig je huid 2 keer per dag met producten op basis van tea tree olie!