BeautyFit schoonheidssalon
Zaandam
Roken
Wat doet het met je huid en wat zijn de gevolgen ?
Roken heeft aanzienlijke negatieve effecten op de gezondheid van de huid. Hier zijn enkele van de gevolgen van roken op de huid:

  • Vroegtijdige veroudering: Roken is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige veroudering van de huid. Tabaksrook bevat giftige chemicaliën en vrije radicalen die de huid beschadigen. Roken leidt tot de afbraak van collageen en elastine, de vezels die de huid stevig en elastisch houden. Dit resulteert in het ontstaan van rimpels, fijne lijntjes en een verslapte huid, waardoor rokers vaak ouder lijken dan niet-rokers van dezelfde leeftijd.
  • Huidverkleuring: Rokers hebben vaak een doffere teint en kunnen last krijgen van verkleuringen en een ongelijkmatige huidskleur. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar de huid, wat resulteert in een blekere huidskleur.
  • Verminderde genezing: Roken kan de snelheid van de wondgenezing vertragen. Dit betekent dat wonden, littekens en huidletsels langer nodig hebben om te genezen. Het vertraagt ook het herstel na chirurgische ingrepen of verwondingen.
  • Rokerslijntjes: Deze zijn rimpels die vaak voorkomen rond de mond van langdurige rokers. De herhaalde beweging van lippen bij het inhaleren van rook kan bijdragen aan de ontwikkeling van deze rimpels.
  • Droge en doffe huid: Roken kan leiden tot een drogere huid doordat het de natuurlijke oliën in de huid afbreekt. Dit resulteert in een doffere, minder stralende huid.
  • Vergrote poriën: Roken kan de poriën van de huid vergroten, waardoor de huid er grover en minder glad uitziet.

Zoals je ziet zijn er genoeg reden waarom roken slecht is. En dan niet alleen voor je algehele gezondheid maar dus ook voor je huid. een goeie skincare routine en goeie behandelingen kunnen al hele mooie resultaten geven moet je nagaan als je zou stoppen met roken 😉

 

 

Veel liefs,
Team BeautyFit Zaandam
📧 info@zaandamclone.nbsals.nl
📞06 45 046 338
💆‍♀️Behandelingen de hele week op afspraak
🤗De Webshop is 24/7 open
Wij staan op werkdagen telefonisch, via de mail en whatsapp voor je klaar.
Boek hier je afspraak