Wat moet je weten over microblading?

 

Microblading is een geschenk uit de hemel, voor iedereen die de jaren 90 is gepasseerd en daardoor weinig tot geen wenkbrauwen meer heeft. Maar wat is het precies en wat moet je weten voordat je de behandeling ondergaat?

Permanente / semi-permanente make-up

Wat is het verschil tussen permanente en semi-permanente make-up? Er is een heel belangrijk verschil, namelijk: microblading blijft 1,5-2 jaar goed zitten en permanente make-up (tatoeage) voor altijd. Dat maakt permanente make-up echter niet voordeliger. Integendeel. Het gezicht is namelijk niet statisch. De vorm verandert door de jaren heen. De flexibiliteit van de huid verandert daardoor ook. Een tatoeage wordt aangebracht waar op dat moment jouw wenkbrauw staat. Maar wat als je wenkbrauwen zakken naarmate je ouder wordt? Dan zit de tatoeage niet meer goed. Microblading is daarom een betere oplossing. Je wenkbrauwen worden semi-permanent gevormd. Dat betekent dat je je wenkbrauwen kan laten mee vormen naar jouw gezichts- en huidvorm, zonder dat je wenkbrauwen permanent getatoeëerd staan.

 

Een ander belangrijk verschil is dat een tatoeage (permanente make-up) heel diep in de huid wordt gezet, waardoor het na verloop van tijd blauw/grijs/rood wordt van kleur. Indien je na verloop van tijd de vorm of kleur wil veranderen, is het weglaseren de enige optie! Bij microblading worden de ‘’haarstrokes’’ oppervlakkig gezet, waardoor het niet nodig is om het weg te laseren. De semi permanente-make up vervaagt vanzelf na 1,5-2 jaar. Daarnaast is microblading veel natuurlijker dan een tatoeage. Wenkbrauwen die behandeld zijn door middel van microblading zijn niet van echt te onderscheiden.

Voor wie is microblading?

Microblading is in principe voor iedereen. Voor een aantal personen is deze behandeling echter nog meer geschikt:

  • Heb jij je wenkbrauwen in de jaren 90 flinterdun geëpileerd en heb je nu weinig wenkbrauwhaar?
  • Heb je onvolledige wenkbrauwen?
  • Heb je een litteken dat haargroei verhindert?
  • Zijn je wenkbrauwen te kort of staan ze te ver uiteen?
  • Heb je een medische aandoening of diagnose die ervoor zorgt dat je minder of geen wenkbrauwgroei meer hebt?

Voor al deze bovengenoemde punten is microblading de perfecte oplossing.

Hoe lang blijft het goed zitten?

Afhankelijk van de huid, blijft microblading 1,5-2 jaar goed zitten. Wanneer je een vette huid hebt, vernieuwt de opperhuid zich sneller waardoor microblading sneller vervaagt. Dit is anders bij een droge huid. Microblading blijft bij een droge huid langer goed! Voor beide huidtypes geldt echter dat microblading sowieso voor 8-10 maanden optimaal is.

 

Tot slot

Wanneer je microblading laat doen, ben je 1,5-2 jaar verzekerd van mooi gevormde wenkbrauwen die niet van echt zijn te onderscheiden. Dit in tegenstelling tot getatoeëerde wenkbrauwen waarbij het resultaat harder en minder natuurlijk is.

 

Microblading is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, haar- of huidskleur. Alleen bij zwangerschap, diabetes of indien je onlangs chemotherapie hebt ondergaan, wordt deze techniek afgeraden.

Elly van Lulu’s Lab

Elly van Lulu’s Lab

Hi! Ik ben Elly en ik ben een microblading Artist. Het creëren van mooie wenkbrauwen is mijn passie. Ik vind het super leuk om jullie mee te nemen in wat microblading precies is en wat voor voordelen het jullie biedt want wie wil nou niet met de perfecte wenkbrauwen wakker worden?