De natuur is goed voor onze huid

Iedereen wil de huid graag in goede conditie houden. Niet alleen vanwege het feit dat de huid het grootste orgaan van het lichaam is, maar vooral omdat iedereen graag een mooie en gezonde huid wil hebben en behouden. Om die goede conditie te realiseren is het belangrijk dat er in de huid stoffen worden aangemaakt die de huid zo goed mogelijk beschermen voor het uitvoeren van alle functie’s.

De beschermde huid

De huid is een bariere die het lichaam beschermt tegen de buitenwereld. Zonder huid zijn we kwetsbaar voor bacteriën en infectie. Ook zouden we uitdrogen, doordat de vetten in de huid die ons waterdicht houden en beschermen tegen uitdroging zouden ontbreken.

Het behouden van een mooie en gezonde huid

Om de huid te beschermen tegen uitdroging wordt vaak een crème gebruikt. Het voorkomen van onnodig vochtverlies door de huid kan ook op een andere, natuurlijker wijze tot stand gebracht worden. Door aan de voeding beschermende vetten toe te voegen komen er zowel beschermende als onderhoudende vetten in de huid terecht die beschermen tegen uitdroging en de invloeden van zonlicht. Op die manier zorgt de natuur er voor dat we zonder sterke zonnefilters kunnen zonnen en dat er op doelmatige en simpele wijze vitamine D3 in de huid geproduceerd wordt. Functionele crème bevatten zonnefilters waarmee voorkomen wordt dat de huid onnodig veroudert door blootstelling aan zonlicht. Die filters blokkeren echt wel een belangrijke functie van de huid, het aanmaken van vitamine D3.

Het ideale duo…

Skin balance en skin protect vormen samen een ideaal duo; ze vullen elkaar aan en verbeteren de opname van de beschermende stoffen in de huid. Naast het beschermen van de huid van binnenuit dragen de ingrediënten bij aan de bescherming van gezonde cellen, weefsels, hart en bloedvaten.

Skin balance

Skin balance is een huidproduct op basis van visolie die voldoet aan strenge eisen qua zuiverheid en kwaliteit. Het bevat een hoge concentratie omega-3 vetzuren. Naast de EPA en DHA bevat het andere belangrijke Omega-3 soorten.

Skin protect

Skin protect bevat extracten en kleurstoffen die planten gebruiken om zichzelf tegen zonlicht te beschermen. Deze stoffen hebben in de huid exact dezelfde functie en vormen een natuurlijk huidbescherming die de huidcellen beschermt tegen oxidatieve schade door UV straling. skin protect van laviesage zit boordevol met waardevolle ingrediënten die de huid helpen om haar natuurlijke beschermd vermogen tegen de schadelijke invloeden van het zonlicht terug te geven.

Als de zon schuin staat is de schaduw langer dan uw lichaamslengte; er is dan geen vitamine D3-opbouw in de huid. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat wordt UVB-licht niet uitgefilterd en kan er al bij 15 minuten per dag vitamine D3 worden opgebouwd.