3 tips voor een mooie huid deze zomer

Tip 1. Gebruik iedere dag een zonbescherming en breng deze regelmatig op nieuw aan. Een jonge en mooie huid kan je alleen behouden door je huid flink te beschermen tegen de zon. Wist je bijvoorbeeld dat huidverouderingsoorzaak nummer 1 de zon is?! De UV-A stralen van de zon bereiken in de zomer én in de winter de aarde, de UV-B stralen daarin tegen alleen in de zomer. De UV-B is ook de straling waar je van kan verbranden als je te lang in de zon zit zonder bescherming. En ja de zon is zeker ook heel goed voor ons, stimuleert de aanmaak van vitamine D. Daarom kan je er ook voor kiezen om een natuurlijke zon bescherming van binnenuit te gaan gebruiken, nog niet heel erg bekent bij iedereen maar dit is wel de beste bescherming die je kunt dragen! We smeren van buiten af en we suppleren van binnenuit. Hoog geconcentreerde antioxidanten zijn producten die Vitamine C, E, zink en selenium bevatten. Deze antioxidanten beschermen je ook tegen de luchtvervuiling, alcohol, roken, uitlaatgassen, medicijnen en andere stoffen die cellen kunnen aantasten en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Maar weer even terug naar de zon, bescherm je huid tegen huidveroudering, ons advies? Factor 50!


Tip 2. Zonder je huid op de juiste manier te reinigen gebeurt er niet veel. Wil je echt graag die mooie jonge huid behouden of juist de huid aanzetten tot huidverbetering door middel van kostbare behandelingen? Dan is de reiniging de allerbelangrijkste stap! In de praktijk hoor ik nog steeds enorm veel mensen zeggen dat zij hun huid reinigen met water… Wat zit er in water? Kalk! Wat droogt je huid uit? Kalk! Wat gebeurt er met een droge huid? Huidveroudering! De huidvetten worden iedere dag door ons leiding water aangetast, maar de huid wilt juist een beetje hydratatie. Naar mate de huid verouderd heeft de huid meer moeite met het hydrateren van de bovenste huidlagen. Daarom helpen wij de huid een handje mee door op de juiste manier te reinigen en daarna een hydraterende crème aan te brengen. Als je huid op de juiste manier is gereinigd dan pas kan de crème ook intrekken en zal deze crème zijn werking kunnen doen. Nee, je crème heeft dus totaal geen werking als je geen juiste reiniging doet! Hoe reinig je dan het beste je huid? Ons advies: Gebruik een reinigings product (aangepast aan jou huidtype door een specialist) bijvoorbeeld milk of wasgel. Daarna breng je een mist of lotion aan (afhankelijk van je huidtype) en dan breng je de dag/nacht crème of/en zon bescherming aan. (ook de juiste crème kan een huidspecialist jou het beste adviseren)


Tip 3. Wist je dat de huid overdag alleen kan beschermen en ‘s nachts pas voor je aan het werk gaat? In de nacht is de huid erg actief om zich te herstellen van alle schade die hij overdag heeft opgelopen. De huid neemt ’s nachts de meeste werkstoffen op. Daarom mag je jou huid ’s nachts wel wat extra’s geven… Dit doen we dus met een nachtmasker! Bij ons in de salon zijn de meeste dol op de Cenzaa Delight Touch, omdat dit product zo enorm intensief hydrateert, hersteld en voed! Daarom is 2x per dag reinigen één van de belangrijkste stappen in de huidverzorging.


De 3 tips voor een mooie huid deze zomer kort samengevat: Reinig, bescherm en voed!!


Vind je deze blog interessant en wil je meer informatie over de producten die wij als huidexpert adviseren? Je huid kan het beste als eerst bekeken worden voordat wij een passend advies kunnen geven, hiervoor hebben wij de kennismakingsbehandeling op de website staan. Je krijg na deze behandeling direct een box met 7 mini producten mee naar huid om gelijk aan de slag te gaan!

De Supplementen die wij gebruiken zijn van het salon merk LavieSage. Wij verkopen al deze producten en staan hier dan ook voor 100% achter. De ingrediënten zijn allemaal op elkaar afgestemd en alleen om de huid te verbeteren. Wil je meer informatie hierover lezen…

Wil je graag starten met huidverbetering? Dan is dit artikel misschien wel interessant voor je…