Wat is een droge huid?

Een droge huid is schilferig, voelt trekkerig aan, heeft een doffe uitstraling en kan soms ook jeuken. Dit is niet alleen op je gezicht maar over je hele lichaam te voelen en te zien. Je huid heeft een tekort aan lipiden (talg/vet).

 

Oorzaken van een droge huid

Een droge huid is vaak genetisch bepaald, wel kunnen andere oorzaken een droge huid verergeren. Bij het huidverouderingsproces worden er in de huid minder vetten aangemaakt, je huid verliest hierdoor zijn volume en raakt gemakkelijker vocht kwijt. Gebruik van suppletie en juiste verzorgingsproducten zijn hierbij belangrijk. Koude temperaturen kunnen ook een oorzaak zijn in het minder aanmaken van vetzuren. Niet zo gek dus dat we juist in de winter vaak een droge, trekkerige en schilferige huid hebben die erg kan jeuken. Belangrijk is om je voeding hier goed op af te stemmen, neem voeding die rijk is aan gezonde vetten. Maar ook UV-straling en stress spelen een grote rol bij een droge huid. Ze beschadigen de huidbarrière en zorgen ervoor dat het herstelproces van de huid vertraagt.

Tip!Zorg er voor dat in de winter maanden je kachel niet te hoog staat en je een luchtbevochtiger aan hebt staan. En zorg in de zomer er juist voor dat je voldoende water drinkt én je huid goed beschermt tegen UV-stralen. Je huidbarrière raakt beschadigd als je onbeschermd de zon in gaat en verliest hoor door meer vocht.

Verwarring met een vochtarme huid

Vaak word de term droge huid gebruikt terwijl dit niet het huidprobleem is wat word bedoelt. Vaak is de huid vochtarm. Hierbij is het vochtgehalte in de huid te laag, er is dan een tekort aan vocht in de huid. Een vochtarme huid kan samen gaan met zowel een droge als een vette huid. De huid voelt droog en trekkerig aan en kan jeuken. Het verschil met een droge huid is dat een vochtarme huid bij iedereen kan voorkomen en niet genetisch bepaald is.

Op het moment dat het vocht gehalte in de huid te laag is kan je huid minder goed werkstoffen opnemen uit de huidverbeterende producten die je gebruikt. De huid sluit zich af om zo min mogelijk vocht te verliezen. Je kunt het een beetje vergelijken met een plant die te lang geen water heeft gehad. Geef je deze water dan blijft een laag water eerste instantie boven op de aarde liggen. Dit zelfde gebeurd met je huid, de werkstoffen kunnen de huid niet in en blijven op de huid liggen. De moleculen zijn te groot omdat de huidstructuur heel fijn is geworden om zo min mogelijk vocht te verliezen. Het is dan ook van belang dat als het eerste het vochtgehalte weer op peil word gebracht en dat daarna verder word gewerkt aan het aanpakken van andere huidproblemen.

Het is belangrijk om op verschillende manieren het vochtgehalte in de huid te verhogen.

Dat kun je doen door:
– Gebruik huidverbeterende producten afgestemd op jouw huid
– Drink genoeg water per dag, liefst 2 Liter
– Douche niet te heet
– Vermijd droge lucht, gebruik bijv. een luchtbevochtiger
– Gebruik suppletie om van binnenuit aan het werk te gaan

 

Adviesplan

Stap 1 huidverbetering van binnenuit:

1a. Velvet Creamy Milk – deze zachte, romige emulsie is rijk aan voedende, antioxidatieve, huidverbeterende en beschermende ingrediënten.

1b. Velvet Mist – is een revitaliserende, verzachtende en verzorgende lotion.

  1. Microdermabrasion Polish– actieve ingrediënten hydrateren, herstellen en versterken de huid diep.
  2. Sweet Power – is een intensief vochtregulerend en vitaliserend serum en bevat een hoge dosis vochtherstellende ingrediënten
  3. Sweet Heaven – herstelt de vochtarme en droge huid intensief en gaat huidveroudering tegen
  4. Delight Touch – een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker. Het verbetert de huidteint, maakt de huid gladder en steviger
  5. SPF 50 – is een zonnebrandspray die huidveroudering, huidverbranding, zonuitslag en vorming van pigmentatie tegen gaat en zorgt voor optimale hydratatie Stap 2 huidverbetering van binnenuit:

Stap 2 huidverbetering van binnenuit:

  1. Skin Hydrate – zorgt voor een volle en hydrateerde huid voor vochtbinding
  2. Epidermoil – beschermt en voorkomt vochtverlies en remt huidveroudering

Stap 3 huidverbeterende behandeling:

Voor optimaal resultaat is het belangrijk om je huid te hydrateren en beschermen met een óf meerdere van onze huidverbeterende behandelingen. Het belangrijkste is om je huid te hydrateren, vrijwel iedere behandeling kunnen wij zo aanpassen dat het vochtgehalte van de huid weer op peil word gebracht. Wil je een droge en/of vochtarme huid met schilfertjes verbeteren? Dan zou je het de Microdermabrasie kunnen boeken. Deze intensieve behandeling zorgt er voor dat huidschilfertjes worden verwijderd, de doorbloeding word gestimuleerd en tegelijkertijd word een geconcerteerd serum aangebracht op de huid. Deze trekt direct in! Omdat de doorbloeding goed gestimuleerd is en de dode huidschilfertjes die de huid afsluiten zijn verwijderd.

 

De microdermabrasie behandeling bestaat uit:

Uitgebreide reiniging
Microdermabrasie
Botuline Masker
24h bescherming

Nancy Bakx

Nancy Bakx

Hi ik ben Nancy, als ondernemer & Beauty Expert voer ik met ontzettend veel passie mijn vak uit! Ik vind het super gaaf om mijn kennis & ervaring met jullie te delen. Alles draait om een mooie huid! Ik kijk wel verder dan alleen de buitenkant, namelijk ook van binnenuit met voeding & suppletie. Dit vak raakt mij nog meer omdat het zo veelzijdig is, waarmee ik vele huidproblemen voor altijd kan oplossen. De kracht zit hem in de combinatie van behandelingen, voeding, suppletie en huidverzorging! Want wie wilt er nu niet een mooie huid én gezond en fit zijn tegelijk!
partner-logo01
cenzaa-logo
laviesage-2
lycon-wit-klein