Chemische peelings worden voor verschillende indicaties ingezet, bijvoorbeeld bijpigmentproblemen, huidveroudering, acne en acnelittekens. De peelings die gebruikt worden,zijn de TCA peeling, AHA peeling en Jessner peeling. Ze bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem aanpakt. De medische peelings mogen alleen uitgevoerd worden door ervaren artsen of huidtherapeuten.

TCA huid peeling | Fijne lijntjes en huidverbetering

Voor mensen die zichtbare huidverbetering willen, maar ook een korte herstelperiode wensen, is een TCA huid peeling een optie. De TCA peeling bestaat uit TriCloorAzijnzuur in combinatie met salicylzuur, Phenol en stamcellen. De ingrediënten zorgen voor een diepe exfoliatie van de huid, waardoor huidoneffenheden verminderen. Deze TCA peeling is geschikt voor elk huidtype en kan indicaties zoals rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentatie verbeteren. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

AHA huid peeling | Actieve Acne en een onzuivere huid

Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een glycolzuur peeling of AHA peeling toegepast worden. Deze chemische huid peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en een huidverstopping geen kans maakt. Voor een diepere werking en meer resultaat kan er gekozen worden voor de Jessner peeling. Deze diepe peeling is specifiek geschikt voor alle vormen van acne. Dit door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Salicylzuur en Resorcinezuur hebben een remmende werking op de talgproductie en pakken de P. Acnes bacterie (acnebacterie) aan. Op deze manier zorgt de diepe peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Chemische peeling | Acnelittekens

Voor de acnelittekens kan er, naast de ematrix, ook een TCA peeling toegepast worden. Het zuur weekt het bovenste laagje van de huid af en hierdoor wordt celvernieuwing in de bovenste huidlaag gestimuleerd. Rode chemische peeling logoplekjes verdwijnen, de huid wordt egaler en de structuur verbetert. Voor actieve acne is de Jessner peeling of een AHA peeling (Glycolzuurpeeling) de beste oplossing.

Kosten chemische peeling?

Een diepe peeling, uitgevoerd door een gekwalificeerde medisch specialist is er al vanaf €45,- per behandeling. Wat veel mensen niet weten, is dat de behandeling wordt vergoed door zorgverzekeraars. Om recht te hebben op de vergoeding is een verwijzing van arts of dermatoloog in de meeste gevallen niet nodig.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.