Wat is huidveroudering en hoe ontstaat het?

Vanaf het 25e levensjaar begint de huid te verouderen en neemt de kwaliteit van de huidstructuur af. In de loop van de jaren nemen de kenmerken van huidveroudering dan ook steeds meer toe. Er bestaan 2 soorten huidveroudering.

Intrinsieke huidveroudering – ook wel de ‘natuurlijke’ veroudering. Bezorgt ons de eerste rimpeltjes, lijntjes, een dunnere huid en minder vet waardoor de gezichtscontouren vervagen.
Extrinsieke huidveroudering – dit word veroorzaakt door externe factoren. Denk hierbij aan vrije radicalen, weer omstandigheden. Ook je lifestyle speelt hierbij een belangrijke rol.

In de huid is sprake van vertraagde celvernieuwing, de huid word minder goed doorbloed, de productiviteit van cellen neemt af waardoor collageen en elastine vezels slapper worden en de huid vertoont fijne lijntjes, mist spankracht en stevigheid.

We kunnen het huidverouderingsproces helaas niet voorkomen of terugdraaien. We kunnen het verouderingsproces vertragen met een juist adviesplan: huidverbeterende behandeling, huidverbetering van buitenaf en huidverbetering van binnenuit.

Oorzaken van huidveroudering

Wanneer huidveroudering bij jou begint op te treden en hoe snel dit verloopt is voor een groot deel genetisch bepaalt. Maar er blijft nog een groot gedeelte over wat beïnvloed word door externe factoren. Veel van die externe factoren kunnen we zelf toch vaak wat aan veranderen.

UV-straling – de zon (UV-stralen) zijn huidveroudering oorzaak nummer 1! Wil je dat je huid zolang mogelijk blijft stralen en er jong uitziet? Vermijd dan zoveel mogelijk de schadelijke UV-stralen. Ga niet onbeschermd de zon in, smeer je huid iedere 2 uur in met minimaal een SPF 50. Gebruik een hoed en zoek de schaduw op. Je krijgt evengoed een mooi kleurtje, je zorgt er op deze manier alleen voor dat je huid geen zonschade oploopt.

Verkeerde huidverzorging – Ga opzoek naar een fijn product wat geen schade aanricht aan je huid. Veel producten die je bij een drogist kunt kopen kunnen veel schadelijke stoffen bevatten en juist weinig werkstoffen. Hierdoor kan je huid eerder tekenen van huidveroudering laten zien. Je huid krijgt niet de juiste verzorging die hij nodig heeft en dat is uiteindelijk terug te zien in de kleur, spankracht, elasticiteit en rimpelvorming.

Voeding – de juiste voeding is van groot belang. Wie houd er nu niet van af en toe een patatje, chipje of wijntje? Maar doe dit niet elke dag. Zorg dat je veel groente en fruit eet met antioxidanten. Drink voldoende water het liefst 2 Liter per dag. Laat koemelk en suiker producten zoveel mogelijk buiten je voedingspatroon. Deze zorgen onder andere voor een grotere kans op ontstekingen en suikers gaan zich binden aan de eiwitten van collageen. Hierdoor verharden de elastine vezels en blijft het weefsel minder elastisch, met als gevolg meer rimpels en slappere huid.

Tip!Gebruik 365 dagen in het jaar een SPF50 over je dagverzorging heen. De zon is een van de grootste oorzaken van huidveroudering en kan veel schade geven aan de huid. Wanneer je je huid dagelijks goed beschermt tegen de UV-stralen vertraag je het huidverouderingsproces.

 

 

Adviesplan

Stap 1 huidverbetering van buitenaf:

1a. Velvet Creamy Milk – deze zachte, romige emulsie is rijk aan voedende, antioxidatieve, huidverbeterende en beschermende ingrediënten.

1b. Velvet Mist – is een revitaliserende, verzachtende en verzorgende lotion.

 1. Microdermabrasion Polish– actieve ingrediënten hydrateren, herstellen en versterken de huid diep.
 2. Energetic Power – een zeer intensief anti-aging serum dat zorgt voor verjonging, vitaliteit, optimale versteviging en een stralende egale teint.
 3. Energetic Dream -zorgt voor verjonging, vitaliteit, optimale versteviging en een stralende, egale teint. Innovatief complex tegen verkleuringen en pigmentvlekken
 4. Illuminating Masq – is een intensief masker dat celvernieuwing stimuleert en is effectief tegen rimpels en een doffe huidskleur
 5. SPF 50 – is een zonnebrandspray die huidveroudering, huidverbranding, zonuitslag en vorming van pigmentatie tegen gaat en zorgt voor optimale hydratatie

Stap 2 huidverbetering van binnenuit:

 1. Skin Balance – Voedt en verbetert de barrièrefunctie en zorgt voor het behoud van een gezonde huid structuur
 2. Skin Protect – beschermt tegen Uv-straling, verhoogt de huidweerstand en stimuleert huidvernieuwing
 3. Skin Base – versterkt bindweefsel, haren en nagels. Zorgt voor een stevige huid en strakke lichaams- en gezichtscontouren
 4. Skollagen – Zorgt voor de aanmaak van collageen voor een vollere, gladdere en strakkere huid en vermindert diepe rimpels

Stap 3 huidverbeterende behandeling:

Voor optimaal resultaat is het belangrijk om je huid te hydrateren, activeren en te beschermen met een óf meerdere van onze huidverbeterende behandelingen. De Dermapen 4 is de perfecte behandeling om pigmentatie aan te pakken. Bij een Dermapen behandeling word het natuurlijk herstel/wondgenezingsproces in de huid geactiveerd, hiermee stimuleren wij de keratinocyten en fibroblasten in de huid tot de aanzet van huidverbetering/verjonging. Actieve groei en helende factoren komen vrij en fibroblasten gaan zich vermenigvuldigen zodat die zorgen voor een versnelde aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor worden huidproblemen zoals hyperpigmentatie, littekens, lijntjes etc. aangepakt. Het is belangrijk dat we 2 weken voor behandeling plaats vind een uitgebreid intake en adviesgesprek plannen. Deze behandeling is zeer intensief en hierdoor niet voor iedere huid geschikt. Tijdens het intake gesprek kijken we of dit de juiste behandeling is voor jou.

De Dermapen behandeling bestaat uit:

 • Intake gesprek
 • Reiniging
 • Microneedling inclusief intensieve huidstimulerende serums
 • Masker
 • Monstertjes. Producten om de huid op de juiste manier thuis te verzorgen vlak na de behandeling

Je kunt deze behandeling ook afwisselen met een microdermabrasie behandeling. Deze intensieve behandeling zorgt er voor dat huidschilfertjes worden verwijderd, de doorbloeding word gestimuleerd en tegelijkertijd word een geconcerteerd serum aangebracht op de huid. Deze trekt direct in! Omdat de doorbloeding goed gestimuleerd is en de dode huidschilfertjes die de huid afsluiten zijn verwijderd.

Tessa Looij