Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Het onderhuids bindweefsel ligt wat dieper in de huid, onder de opper- en lederhuid. Dit ondersteunend weefsel houd ons lichaam in vorm en geeft stevigheid.

Wat doet een bindweefselmassage?

Je huid heeft voedingsstoffen nodig om jong, elastisch en stevig te blijven. Deze voedingsstoffen haalt je huid uit je bloed vandaan. Daarom is het van belang dat de doorbloeding in de huid goed is. Is dit namelijk niet zo, kan het zijn er verklevingen of blokkades zijn. Afvalstoffen worden ook minder goed afgevoerd. Dit alles kan er voor zorgen dat je sneller rimpels krijgt en meer verslapping.

De bindweefselmassage kan fijne lijntjes, rimpels en verslapping verminderen en een betere doorbloeding word gestimuleerd. Door middel van de stevige massage grepen die we uitvoeren op de huid worden fibroblasten gestimuleerd om de aanmaak van collageen en elastine vezels te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je huid steviger en soepeler maakt.

Tip!Eet de juiste voeding die aansluit bij een gezond bindweefsel en start met suppletie. 2 keer per jaar korte bindweefselmassage kuur geeft je huid een boost. Hij krijgt meer glans en minder lijntjes en verslapping.

Wat kan je verwachten van de bindweefselmassage?

Direct na de bindweefselmassage merk je al voelbaar én zichtbaar verschil. Het is een intensieve work-out voor je huid en dat voel je al tijdens de bindweefselmassage. De massage zelf kan soms even gevoelig zijn, vooral op plekken waar wat meer verkleving/blockkades zitten. Naarmate je vaker een bindweefselmassage doet word het steeds minder gevoelig omdat je huid en bindweefsel soepeler worden. Je huid kan na een bindweefselmassage wat beurs aanvoelen, dit trekt met 1 á 2 dagen weer weg. Afhankelijk van veel factoren kan je soms een klein onderhuids bloedpuntje of blauwplekje krijgen, dit is een is een normale reactie en laat geen schade achter op de huid. Juist omdat je huid zo goed doorbloed is na de bindweefselmassage zal je merken dat dit onderhuidse bloedpuntje of blauwplekje heel snel geneest en na 2 dagen niet meer te zien is. Het is belangrijk om juist na het ondergaan van een bindweefselmassage je huid thuis extra te verzorgen. Breng een lekker serum aan en gebruik om de dag een masker. Je huid is na de bindweefselmassage erg goed doorbloed, doordat de doorbloeding gestimuleerd is neemt je huid veel beter werkstoffen op uit al je producten. Maak hier vooral gebruik van! Vooraf aan de bindweefselmassage voeren we een uitgebreid intake gesprek om te kijken of de bindweefselmassage geschikt is voor jouw huid en om in te schatten hoe groot de kans is op eventuele reacties zoals een onderhuids bloedpuntje. Of de bindweefselmassage voor jouw huid geschikt is, is van veel factoren afhankelijk. Je leefstijl, stress level, medische geschiedenis, medicijn gebruik en hormonen spelen een grote rol.

Resultaten na een bindweefselmassage

 • Je huid is direct beter doorbloed en neemt beter werkstoffen op
 • Verklevingen en blockkades worden verminderd
 • Afvalstoffen worden beter afgevoerd
 • Je huid krijgt een natuurlijk glow
 • Grove poriën kunnen minder zichtbaar worden
 • Je huid word steviger en soepeler
 • Rimpels en fijne lijntjes kunnen worden verminderd
 • Je huid word voller en zachter
 • Dikke littekens kunnen worden verzacht
 • Acné verklevingen en ontsteking kunnen worden verminderd
 • Aanmaak van collageen en elastine word gestimuleerd

 

Adviesplan

 

Stap 1 huidverbetering van buitenaf:

1a. Velvet Creamy Milk – deze zachte, romige emulsie is rijk aan voedende, antioxidatieve, huidverbeterende en beschermende ingrediënten.

1b. Velvet Mist – is een revitaliserende, verzachtende en verzorgende lotion.

 1. Microdermabrasion Polish– actieve ingrediënten hydrateren, herstellen en versterken de huid diep.
 2. Sweet Power – is een intensief vochtregulerend en vitaliserend serum en bevat een hoge dosis vochtherstellende ingrediënten
 3. Energetic Sunrise – is een intensief hydraterende, voedende en vitaliserende anti-aging crème die fijne lijntjes vermindert, de elasticiteit herstelt en celvernieuwing stimuleert
 4. Delight Touch – een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker. Het verbetert de huidteint, maakt de huid gladder en steviger
  6. SPF 50 – is een zonnebrandspray die huidveroudering, huidverbranding, zonuitslag en vorming van pigmentatie tegen gaat en zorgt voor optimale hydratatie Stap 2 huidverbetering van binnenuit:

Stap 2 huidverbetering van binnenuit:

 1. Skin Balance – Voedt en verbetert de barrièrefunctie en zorgt voor het behoud van een gezonde huid structuur
 2. Skin Protect – beschermt tegen Uv-straling, verhoogt de huidweerstand en stimuleert huidvernieuwing
 3. Skin Base – versterkt bindweefsel, haren en nagels. Zorgt voor een stevige huid en strakke lichaams- en gezichtscontouren
 4. Boost & Lift – Complete anti-aging formule: zorgt voor een volle, zachte en mooie uitstraling van de huid

Stap 3 Huidverbeterende behandeling:

 

Door de intensieve bindweefselgrepen die worden toegepast tijdens de bindweefsel massage, wordt de doorbloeding verhoogd, de stofwisseling geactiveerd en wordt de huid aangezet tot cel vernieuwing. De hersenen krijgen hierdoor een seintje, hé er is iets kapot gemaakt. Het bindweefsel in dit geval, en dat moet gerepareerd worden.

De Anti Age 2.0 behandeling bestaat uit een uitgebreide reiniging & voorbereiding voor de bindweefsel massage en/of de microdermabrasie behandeling die we gaan toepassen aan de hand van jouw huidwensen. Fruitzuren zijn de meest effectieve peelingen die dode huidcellen afstoten, om plaats te maken voor nieuwere en gezondere cellen. Fruitzuren dringen in de huid en stimuleren de snelheid van het vernieuwen van de huidcellen. Hierna brengen wij het bijzondere botuline gelaatsmasker aan dat rimpels vermindert. Het Botuline-eiwit voorkomt samentrekking van gelaatsspieren waardoor de huid strakker en jonger wordt en een frisse uitstraling zal hebben. Dit masker is uitermate geschikt voor de vermoeide en verouderde huid. Tevens is het een uitstekend masker om de huid optimaal te hydrateren. Loop met een stralende frisse huid de deur uit!

Tessa Looij